Poliţişti români pe litoralul bulgăresc (VIDEO)

Tot mai mulţi turişti români aleg să-şi petreacă vacanţa în staţiunile de la sud de Dunăre, iar de cele mai multe ori, polițiștii din Bulgaria sunt  puși în dificultate din pricina barierelor lingvistice.

Ministerul Administraţiei şi Internelor de la noi a semnat un  acord de colaborare cu omologii bulgari, astfel că în perioada 1 iunie -21 septembrie, trei tranşe de poliţişti români au fost detaşate pe litoralul bulgăresc.

Misiunea poliţiştilor români? De a-i ajuta pe colegii bulgari să verifice autoturismele şi să asigure un climat de ordine şi linişte publică în staţiuni.

La punctul de control de la intrarea în staţiunea Nisipurile de Aur se vorbeşte româneşte. Românii s-au obişnuit deja cu prezenţele familiare şi spun că iniţiativa este una binevenită. Uniformele poliţiştilor români au fost recunoscute de către turiştii autohtoni şi pe plajele din Albena. Poliţiştii români au rol esenţial în facilitarea comunicării dintre turiştii noştrii şi autorităţile bulgare.

Întelegerea dintre cele două Ministere funcţionează de ambele părţi, astfel că pe toata durata sezonului estival, pînă în septembrie şi poliţiştii bulgari au fost detaşaţi în staţiunile de la malul Mării Negre.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Ionescu