Polițiști prinși ”cu mâța în sac”, la Mangalia

Doi polițiști din Mangalia au fost reținuți de procurori, după ce ar fi cerut mită unui șofer, pentru a închide ochii în urma constatării unor nereguli. Șoferul a sesizat Direcția Generală Anticorupție prin telefon, iar cei doi polițiști au fost identificați și conduși la audieri.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a doi polițiști ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Mangalia, cercetați pentru luare de mită. Ca urmare a unei sesizări primite la linia telefonică Telverde Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție, ofiţerii de poliție judiciară, sub coordonarea unui procuror,  i-au identificat și prins pe cei doi polițiști. Potrivit anchetatorilor,  cei doi oameni ai legii, aflați în timpul programului,  au oprit un autoturism, al cărui șofer era autorul unei contravenții. Pentru a nu lua măsurile legale față de acesta, cei doi i-au solicitat suma de 200 de lei, pe care au primit-o și împărțit-o. Imediat, șoferul a sesizat fapta la linia telefonică Telverde, acțiunea de prindere în flagrant fiind organizată cu operativitate, în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic.

Suspecții au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța pentru a da cu ”subsemnatul”, fiind acuzați pentru luare de mită. Procurorul a dispus față de aceștia reținerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Redactor: Daniel Albu