Polițiști cu motoare pe Autostrada Soarelui

Vara aceasta, șoferii vitezomani vor fi ajunși din urmă de polițiști. La început de sezon estival, cînd toate drumurile duc în vacanță, cinci noi autospeciale pe două roți intră în cursa pentru respectarea regimului legal de viteză pe autostrăzi. Motocicletele marca HONDA ST 1300 au 126 de cai putere, lampi avertizare rosu și albastru, flash stroboscopic, sirene electronice si girofar de culoare albastra, fiind dotate cu un sistem de comunicare de ultimă generație.

Bolizii japonezi pot atinge cu ușurință 225 de km/h așa că amatorii de senzații tari nu au decît să se angajeze într-o cursă de urmărire cu polițiștii. Totuși, la final, deznodământul nu poate fi decât unul singur: suspendarea permisului pentru depășirea vitezei legale, așa cum a pătit-o șoferul prins circulând cu peste 200 de km/oră. Acesta este și scopul noilor autovehicule de intervenție.

”Motocicletele au fost repartizate Sectiei Politiei Autostrazi spre a fi folosite in misiunile desfasurate de politisti, pentru prevenirea evenimentelor rutiere si salvarea de vieti, in special pe autostrazile care duc la mare si la munte”, se arata intr-un comunicat al Politiei Române.

Noile achiziții din parcul auto parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne se alătură celor 15 motociclete aprobate, anul trecut, de viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea. Programul de înnoire a parcului auto a debutat în 2014, când Poliția Română a fost dotată cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, iar de la începutul anului 2015 i-au fost repartizate încă 2.386 de vehicule.

Redactor: Andreea Barbu