Poliția vrea armament nou

Poliția Română are nevoie de armament nou. Asta susțin forțele de ordine într-o cerere adresată vice prim-ministrului Gabriel Oprea. Oamenii legii argumentează solicitarea prin faptul că modelul de pistol Carpați este mult prea vechi și nu mai îndeplinește standardele minime tehnico-tactice.

Reprezentanții Poliției Române au trimis o cerere către Ministerul Afacerilor Interne prin care solicită schimbarea armamentului în uz. Motivarea cererii este dată de vechimea modelului de pistol Carpați, capacitatea redusă a încărcătoarelor, dar și riscul la care se expun agenții la fiecare utilizare.

Polițiștii trag astfel un semnal de alarmă și spun că pistoalele Carpați, utilizate încă din 1976, scad în eficiență și randament.

Până la soluționarea cererii de către Guvern, polițiștii își desfășoară activitatea cu armele de foc pe care le au în dotare. Aceștia speră însă ca solicitarea lor să fie luată în calcul, iar pistoalele pe care le poartă la brâu să nu le provoace surprize neplăcute în situațiile în care vor fi folosite în timpul misiunilor.

Redactor: Paul Alexe