Poliția Română, la ceas aniversar!

Pe 25 martie, Poliția Română împlineste 198 de ani de la înființare. Cu acest prilej, evocăm trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, POLIŢIA ROMÂNĂ.

Poliţiştii sunt oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii. Tot ei, îndeplinesc fiecare misiune, de multe ori, contracronometru, cu pasiune, în ciuda riscurilor, oameni speciali, care aplică legea cu integritate, îşi iubesc, înainte de orice, profesia, dedicându-i timp nesfârşit. Acest lucru se întâmplă şi acum când această pandemie de coronavirus care s-a răspândit rapid la nivel global, a pus stăpânire și pe țara noastră. Astfel, polițiștii constănțeni, dar și colegii lor din celelalte județe, vor marca cei 198 de ani doar prin muncă.

Cu alte cuvinte, nu vor mai avea loc nici demonstrații, nici competiții de tir sportiv în poligon, nici mese festive cu invitați. Nu ne rămâne decât să le urăm polițiștilor: „La mulți ani și multă sănătate!”

Redactor: Daniel Albu