Policlinica Spitalului Medgidia rămâne în paragină

Ziduri cenuşii, moloz, apă și gunoaie împrăștiate peste tot . În acest mod deplorabil şi periculos pentru siguranţa trecătorilor se prezintă astăzi ceea ce se numea odată, policlinica din Medgidia. Cu toate că s-a sperat pâna în ultimul moment că reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal va fi dusă la bun sfârșit odată cu trecerea timpului imaginea acestuia arată exact contrariul.

În urmă cu aproximativ doi ani, unitatea medicală a intrat în renovare, însă rezultatul a fost un dezastru. Firma contractată a abandonat lucrările, iar banii pentru investiții s-au pierdut.  Astfel că de la o zi la alta clădirea se transformă într-o ruină.

Odată cu trecerea timpului Policlinica Spitalului Medgidia s-a degradat continuu. Asta spun oamenii care au asistat în ultimii ani la toate demersurile făcute de administrațiile locale. Iar cei care suferă de lipsa serviciilor din ambulatoriu sunt cetățenii plătitori de taxe și impozite.

De când pe usile policlinicii s-a pus lacătul, pacienții din Medgidia au fost trimisi pe secțiile din interiorul spitalului. De asemenea bolnavii care au nevoie de investigatii amanuntite sunt nevoiți să facă naveta. Cu toate acestea în luna decembrie a anului 2016 veștile bune veneau din partea guvernului din Turcia. Atunci când Agenția de Cooperare si Coordonare Turcă  a semnat un parteneriat cu autoritatile locale din Medgidia. După cum au declarat reprezentanții TIKA propunerea colabărării i-a aparținut fostului edil Marian Iordache

Reprezentanții TIKA au declarat că investiția ajunge la o valoare de aproximativ un milion de euro și vizează  numai reabilitarea Policlinicii Spitalului Municipal. Tot ei au adăugat că lucrările de reabilitare se vor finaliza în cursul anului 2017. Însă au trecut câteva luni din acest an iar starea ambulatoriului se agravează de la o zi la alta. În această perioadă conducerea spitalului municipal Medgidia  a încercat să solicite ajutorul organelor de pază pentru a asigura protecția spațiului pentru a nu fi vandalizat

Semnarea protocolului de renovare a Policlinicii Spitalului Municipal Medgidia a adus multe speranțe locuitorilor Medgidiei. Însă fără asistența medicală din cadrul policlinicii și  cu lipsa unor informații referitoare la situația centrului medical oamenii se întreabă oare când se vor finaliza lucrările, dacă nici nu au început?!

Redactor: Daniel Albu