Policlinica de copii, modernizată (VIDEO)

După două luni de muncă, au apărut şi rezultatele. Policlinica de Copii de la Spitalul de Urgenţă Constanţa a devenit un loc primitor, unde cei mici se pot simţi în siguranţă atunci când merg la medic. Pereţii sunt împodobiţi cu chipurile celor mai dragi personaje de desene animate, uşile au fost schimbate, iar ferestrele masive au dispărut.

Inaugurarea noului ambulatoriu a avut loc în prezenta primarului Radu Mazăre, a reprezentanţilor Consiliului Judetean Constanţa, a europarlamentarul Daciana Sârbu, a senatorului Nicolae Moga, precum şi a Inaltpreasfintitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Policlinica de Copii de la Spitalul de Urgenţă Constanţa a fost renovată de Fundaţia Scheherazade, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa.

Lucările de modernizare au durat aproximativ două luni, iar acum ambulatoriul arată ca un loc desprins parcă din poveşti. Conducerea unităţii sanitare spune că pe viitor, copiii care vor avea nevoie de consult de specialitate nu vor mai sta singuri cu părinţii, ci mai mulţi voluntari le vor ține de urât pe parcursul șederii în spital.

Toată infrastructura ambulatoriului de specialitate Pediatrie a fost înlocuită şi modernizată, iar mobilierul a fost complet schimbat, pentru ca cei mici să uite măcar pentru o clipă unde se află, iar actul medical să se desfăşoare în condiţii excelente. În policlinica spitalului Judetean sunt trataţi anul peste 43 de mii de copiii, de o echipă formată din 10 medici pediatri și 10 asistente medicale cu specializare pediatrie.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan