„Podul peste Prut” i-a adus pe unioniști până la malul mării

În fața Catedralei Arhiepiscopale a fost așternută, din flori, calea tinerilor către un viitor mai bun. Au făcut deja primii pași și cu siguranță că vor continua să transmită mesajul de pe hotare.

Tinerii basarabeni care au scris istorie după ce au pornit, pe jos, din Republica Moldova către România într-un marș al unirii, au ajuns și la malul mării.

Pentru prima dată după 25 de ani, în fața Catedralei Arhiepiscopale a fost așternut celebrul pod din flori. Un simbol al credinței că vor reuși să își indeplinească scopul.

Un scop nobil spun cu ochii plini de admirație românii care i-au așteptat dincolo de graniță. Membri unei fundații umanitare de la Constanța au venit special să se întîlnească cu acestia și să le spună „Bun venit acasă!”

Iar tinerii basarabeni au rămas impresionați de ce au văzut aici, cu atît mai mult cu cît unii dintre ei au ales deja să-și clădească un viitor în România.

În Republica Moldova ecopul demesului lor a este fara precedent.

Tinerii basarabeni vor ajunge și la Năvodari.

„Marșul lui Ștefan cel Mare” le-a purtat pașii basarabenilor pînă la președintele României, Klaus Iohannis, căruia i-au solicitat să urgenteze procesul de unificare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima