Podul nou din Agigea a fost astăzi vizitat de …

Podul nou din Agigea se apropie cu pași repezi de momentul în care va fi deschis circulației. Deși nu a fost inaugurat la sfâșitul lunii octombrie așa cum se preconiza, constructorii dau zor pentru a termina. Toate cele 64 de hobane și structura de rezistență, sunt verificate în aceste zile prin efectuarea unor teste de încărcare cu camioane, statice și dinamice. Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au stat de vorbă cu constructorii în lipsa premierului Victor Ponta.

Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a părut ferm convins că a mai parcurs acest pod cu mașina… reușind să îl confunde cu vechiul pod din Agigea .

Lucrarea a început în 2010 și a fost realizată cu o investiție a Administrației Portului Constanța, de aproximativ 30 milioane de euro, bani ce provind în parte din fonduri europene dar și de la stat. Podul Apolodor dispune de o flexibilitate aparte asigurată de 64 de hobane .

Podul va fi deschis circulației publice după interpretarea rezultatelor obținute în urma celor șapte scheme de verificare. Constructori preconizează că la 1 decembrie, șoferii vor putea circula dinspre autostrada A2 spre Agigea, pe noua rută.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina