Podul IPMC din Constanţa va fi intr-un final consolidat (VIDEO)

Istoria podului IPMC din Constanţa este extrem de controversata. Ca si Cazinoul, obiectivul a fost cand al autoritatilor locale, cand al ministerului transporturilor. In perioada 2007-2011, consiliul local constanta a adoptat mai multe proiecte prin care podul era cedat Ministerului Transporturilor.

In urma cu doi ani, traficul greu a fost restrictionat pe podul ipmc pentru ca acesta ajunsese intr-o stare avansata de degradare. Lucrarile de acum vizeaza in primul rand consolidarea acestuia.

Podul IPMC este format din două sectoare separate, construite unul lîngă altul. Prima porţiune a fost dată în folosinţă în 1965, iar cea de-a doua, în 1985. În 2004, Ministerul Transporturilor a aprobat alocarea a 130 de miliarde de lei pentru repararea podului vechi, a cărui structură de rezistenţă trebuia ranforsată. Carosabilul a fost decopertat şi s-a început înlocuirea grinzilor de susţinere însă, în 2005, finanţarea a fost sistată. De data aceasta, controversatul pod ar putea fi gata in mai putin de 24 de luni.

Redactor: Raluca Damian