Podul de la Agigea va fi închis, din nou, începând de luna viitoare

Podul de la Agigea va fi închis, din nou, începând de luna viitoare, pentru lucrări de reabilitare. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției regionale de Drumuri și poduri Constanța.

Podul care traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, în zona Agigea, și care face legătura din Constanța și partea de sud a litoralului, se va închide din nou, în această primăvară. Anunțul a fost făcut de Marin Dima, director regional DRDP Constanța, citat de site-ul replicaonline.ro.

“Graficul de execuție al lucrărilor prevede și închiderea podului. Se poate lucra și alternativ. Lucrările vor începe de la 1 martie 2017, cu organizarea șantierului și tot ce este nevoie. Este prevăzută închiderea”, a precizat Marin Dima, director regional DRDPConstanța, pentru sursa citată.

De precizat că și fostul director al Companiei Naționale Autostrăzi și Drumuri Naționale Române,Cătălin Homor, a anunțat încă din luna noiembrie a anului trecut închiderea tronsnului de pe DN 39, la intrare în Agigea.

“E bine de știut, lucrările nu sunt finalizate. Mai sunt lucrări de executat și la partea carosabilă, lucrări care vor fi începute în sezonul de lucru, și probabil martie-aprilie. Vom mai închide podul, probabil o lună”, declara, în luna noiembrie, fostul director al CNADNR.

De precizat că tronsonul respectiv este foarte aglomerat pe perioada sezonului estival, dat fiind că este principala arteră de acces către Mangalia și restul stațiunilor din sud. În fiecare vară, nervii șoferilor, turiști sau navetiști, sunt întinși la maxim, din cauza aglomerației și a timpului prea lung de așteptare, traficul fiind limitat la câte o bandă pe fiecare sens. Șoferii mai au, însă, o variantă de acces către sudul litoralului: noul pod rutier din incinta Portului.

Redactor: Daniel Albu