Podul de la Agigea nu se mai închide

După vizitarea șantierului au urmat două ore de discuții în spatele ușilor închise. Premierul, primarii localităților din sudul litoralului, oameni de afaceri și responsabili implicați în reabilitarea podului au decis: traficul rămâne deschis mașinilor cu greutatea până în trei tone și jumătate! Aceasta înseamnă că microbuzele de transport persoane și camioanele de marfă nu vor mai trece pe pod după 1 octombrie!

Navetiștii care se deplasează cu transportul în comun vor avea cel mai mult de suferit. Pentru ei, prim-ministrul a promis că CFR va suplimenta garniturile între Constanța și Mangalia. Iar pentru camionagii, soluția vine de la Galați!

Datele actuale indică faptul că aproape jumătate din structura podului de la Agigea este afectată și poate să cadă în orice moment. Echipele de specialiști ale CNADNR vor monitoriza situația structurii de rezistență permanent, iar dacă aceasta se va degrada atât de tare încât să pună în pericol siguranța circulației, podul va închis total circulației.

Astfel că podul de la Agigea va fi închis și reparat total abia în luna mai, când traficul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră va fi redirijat peste podul aflat acum în construcție, cel care va lega porturile Constanța Nord și Constanța Sud Agigea.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru