Podul de la Agigea, închis

Vești mai puțin îmbucurătoare pentru constănțenii care fac naveta către Mangalia. Traficul rutier de pe podul Agigea a fost complet închis, începând de azi-noapte, de la orele 00.00. Principalul scop este pregătirea acestui pod pentru circulația în sezonul estival, în condiții de siguranță și într-un timp cât mai scurt.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până în data de 25 mai, traficul rutier de pe DN39, a fost oprit.

Motivele pentru care s-a recurs la acest lucru sunt tensionarea finală a cablurilor înlocuite în perioada septembrie-decembrie a anului trecut, dar și demontarea ancorajul provizoriu de pe pilonul central. Totodată,  vor fi montate elementele rosturilor de dilatație ale podului. Autoritățile recomandă șoferilor folosirea noului Pod Apolodor, dar, din păcate, zona nefiind semnalizată, aceștia pot fi ușor derutați.

În perioada în care podul va fi închis, Canalul Dunăre- Marea Neagră va putea fi traversat pe Podul Apolodor, aflat la o distanță suplimentară de 2,8 km.

După redeschiderea podului, vor putea fi utilizate toate cele 4 benzi, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care lucrarea va fi finalizată într-un termen mai scurt, podul de la Agigea va fi redeschis mai devreme.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.