Podul de Butelii, în reabilitare

După lungi așteptări și amânări, lucrările de reparație ale Podului de la Butelii au început. Traficul este extrem de aglomerat în zonă, iar șoferii vor fi nevoiți să aibă nervi de fier. Lucrările ar urma să dureze aproximativ doi ani.

Ani la rând a fost discutată reabilitarea podului de la Butelii din orașul Constanța. Lucrările ar fi trebuit să înceapă de mult, însă au existat diverse motive pentru care acestea au fost amânate. Reabilitarea Podului Cumpenei presupune scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, astfel, benzile de circulație se vor lărgi. Totodată, se vor amenaja și trotuarele, se vor scoate stâlpii de pe pod și se va reface sistemul de iluminat public.

Ca un element de noutate, podul va avea o secţiune strict pietonală, lată de trei metri, ceea ce acum nu există. Astfel, constănţenii vor putea circula pe Podul de la Butelii fără a mai pătrunde pe partea carosabilă. Mai mult decât atât, trotuarul va fi separat de artera rutieră prin parapete cu panouri antifonice, înalte de 2,5 metri.

„Proiectul a fost gândit astfel încât să nu fie obstrucţionată circulaţia. Circulaţia pe pod va fi închisă pe câte un sens de mers. Drept urmare, pe jumătate de pod se va lucra, iar cealaltă jumătate va rămâne deschisă pentru circulaţia autovehiculelor.”A Declarat primarul Decebal Făgădău. Pentru acest proiect, municipalitatea va plăti aproape 7,5 milioane lei.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea