PNL se opune unor demersuri legislative PSD

Partidul Național Liberal a anunțat că va face toate demersurile posibile împotriva legii defăimării propuse de președintele PSD, deputatul Liviu Dragnea. În viziunea liberalilor, legea este una care ar urma să impună cenzura și ar aminti de regimul comunist.

Deputatul liberal Mihai Tararache a anunțat că Partidul Național Liberal a obținut în Parlament o victorie în fața controversatei legi a defăimării, adică amânarea cu o săptămână a dezbaterii parlamentare. Liberalii vor vota împotriva legii și, dacă va fi nevoi, aceștia vor contesta normativul la Curtea Constituțională.

Un alt aspect abordat de parlamentar a fost cel al alegerilor dintr-un tur sau două. Pe 15 februarie, Partidul Național Liberal urmează să încheie un protocol cu partidul condus de Mircea Geoană pentru alegerile locale, în pofida doctrinelor opuse pe care le reprezintă cele două formațiuni politice.

Un alt demeser făcut de PNL vizează alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Deși conferința de presă a fost anunțată din scurt și ar fi trebuit să fie susținută de deputații PNL Victor Manea și Mihai Tararache, Manea nu a mai participat, pe motiv că este bolnav.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea