PNL se opune dezbaterii modificărilor legilor Justiției

Partidul Național Liberal se opune dezbaterii, în regim de urgență a modificărilor legilor Justiției. Președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că liberalii vor încerca să sesizeze Comisia de la Veneția, în cazul propunerii de schimbare a pachetului legislativ.

Liberalii sunt împotriva procedurii de urgență. Ludovic Orban s-a declarat nemulțumit de faptul că aceste legi care reglementeză activitatea Consiliului Superior al Magistraturii sunt dezbătute, în procedură de urgență. De asemenea, șeful liberalilor a precizat că nu susține discutarea acestor proiecte de lege. În timpul comisiei speciale, Orban a ținut să arate că noul pachet de legi, conține, în mare parte, propunerile ministrului Justiției,Tudorel Toader. Astfel, Președintele PNL a sesizat faptul că, în texte nu mai apare președintele României, în procedura de revocare a șefilor de Parchete. Orban a criticat și posibilitatea înființării Direcției speciale pentru investigarea infracțiunilor comise de procurori și de judecători.

Liderul PNL s-a arătat îngrijorat cu privire la faptul că unele propuneri anunțate de ministrul Justiției au dispărut. El a menționat că liberalii vor încerca să sesizeze Comisia de la Veneția, în cazul propunerilor legislative ale legile Justiției.

Redactor: Lavinia Barbu