Ploile abundente din acest weekend au făcut prăpăd la Cernavodă

Inundații fără precedent, la Cernavodă. În numai două ore, ploile torențiale au făcut ravagii. Orașul arată, luni, ca după bombardament. 21 de artere au fost afectate. Cele mai grave probleme sunt pe străzile Dumbrăvii, Anghel Saligny, Viorelelor și Mihai Eminescu, acolo unde sistemul de canalizare a cedat iar apa a lăsat în urmă gropi de peste 2 metri. Autoritățile sunt încă în alertă iar utilajele și motopompele merg la foc continuu de duminică noapte.

Și gopodăriile din localitate au fost afectate. 9 familii au fost evacuate duminică și adăpostite la centrul pentru persoane vârstnice Sfânta Maria din Cernavodă, unde li se asigură cazare și hrană până când vor fi evaluate pagubele locuințelor și se vor lua măsuri pentru refacerea caselor.

Cu lacrimi în ochi, oamenii spun că duminică a fost o zi de coșmar pentru ei și că în doar câteva minute apa le-a luat agoniseala de-o viață.

Meteorologii nu au vești bune nici pentru acest început de săptămână, când sunt din nou șanse să plouă torențial la Cernavodă.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca