Ploi și descărcări electrice la Constanța

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în după-amiaza și seara zilei de miercuri, 5 septembrie, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că, în municipiul Constanța, pot cădea averse care vor depăși 10-15 l/mp. După-amiaza și noaptea, temporar, vor fi descărcări electrice și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare iar valorile termice se vor încadra între 18 și 25 de grade Celsius.

Echipele mixte din cadrul Primăriei Municipiului Constanța sunt deja pe teren pentru monitorizarea situației și pregătite să intervină în cazul în care se va impune.

Constănţenii sunt rugaţi să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajelor ori în dreptul copacilor sau a crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, se face un apel către constănţeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. În cazul în care situaţia o impune, oamenii aflați în trecere pe stradă sunt sfătuiți să se ferească de furtună în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă.

Redactor: Zarif Armanbet