Ploaia torențială din această după amiază a făcut prăpăd în Constanţa

Avertizarea imediată de cod galben pentru zona Dobrogei s-a manifestat cu precipitaţii ce au depăşit 20 – 25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, dar şi cu descărcări electrice.

Și de această dată, constanţenii şi nu numai s-au “înarmat” cu găleți și au trecut la treabă. A devenit deja o rutină ca gospodăriile lor să fie inundate la fiecare ploaie mai înseamnată. Multe străzi și bulevarde ale orașului Constanța s-au transformat în râuri, iar unele intersecții au fost pur și simplu blocate din cauza semafoarelor care nu au mai funcționat. Apa a inundat chiar şi unele autobuze RATC. De asemenea au fost inundate și subsolurile Spitalului de Boli Infecțioase, Judecătoriei Constanța și subsolul Casei Căsătoriilor din Constanța. Nici orașul Ovidiu nu a scăpat. Toată apa adunată pe DN a fost trimisă în curțile oamenilor.

Circulația în zonă s-a desfășurat cu foarte mare greutate. Traficul a fost interrupt și pe bulevardul Soveja, între intersecția străzii Primăverii și Delfinariu, la fel și în zona Palatului Copiilor. Cele mai afectate zone au fost Faleză Nord, Delfinariu, Dacia, Cartierul Palazu Mare, dar și intersecția bulevardelor Lăpușneanu și Tomis.

Potrivit sc RAJA SA, la sediul societății s-au primit 33 de sesizări privind disfuncționalități ale sistemului de canalizare.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Andrei Seleverdeanu