Ploaia torențială de azi a transformat centrul orașului Cernavodă intr-un adevărat lac (VIDEO)

Ploaia torențială de aproape jumătate de oră din acestă dupa-amiaza a fost suficientă pentru a transforma centrul orașului Cernavodă intr-un adevărat lac. Din cauza cantităților mari de apă, toate activitățile au fost paralizate, in special circulatia de pe arterele din zona joasa a orasului. Apa a intrat si in cateva gospodarii, iar pompierii au intervenit cu pompe in ajutorul localnicilor.

Treizeci de minute, atât au durat aversele care au paralizat toată activitatea din orasul Cernavodă. Așteptată într-un moment în care temperaturile din aer au atins maximul de 38 de grade, ploaia a răcorit atmosfera dar a produs si pagube insemnate.

Cantitățile însemnate de apă au inundat de la casele localnicilor până la spațiile comerciale. A fost nevoie de interventia pompierilor pentru a le scoate oamenilor apa din subsoluri.

 Cel mai afectat  a fost centrul orașului, situat în zona cea mai joasă a localitătii. Canalizarile nu mai fac fata si refuleaza, iar apa de jumatate de metru si chiar mai bine acopera strazile, parcarile si trotuarele din Piata Primariei.

Apele s-au retras la o ora dupa incetarea urgiei, iar in urma a ramas mâlul pe care angajatii de la salubrizare il vor curata la noapte, ca dupa fiecare ploaie mai insemnata.

Reporter: Roxana Dobre ; Imagine: Cristi Ana / Razvan Bucur