Plimbată între familii adoptive

O familie din Constanta trece prin clipe de cosmar, după ce fetița pe care voiau să o adopte a ajuns într-un alt cămin. Soții Nae au cunoscut-o pe micuță în timp ce aceasta se afla în plasament la sora barbatului și, pentru ca locuiesc într-o curte comună cu asistentul maternal, au decis sa îi fie părinți. Din pacate insa, demersurile lor s-au lovit de refuzul categoric al Directiei de Protectie a Copilului din Constanta. Reprezentantii institutiei spun ca legea nu o astfel de adopție.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=J7TvJ81HNgM[/youtube]

Viața familiei Nae era una plina de culoare, iar micuta de doar trei ani era centrul universului lor. Un copil care nu era al lor, ci fusese dat in plasament unei cumnate, dar care locuia in aceeasi curte cu ei. Asa, micuta a crescut ca si cum ar fi fost a lor. Incepuse chiar sa le spuna „mamă” si „tata” si o iubeau ca pe ochii din cap.

Cand micuta a implinit un an in curtea familiei s-a prezentat un asistent maternal insotit de o femeie, iar sotii Nae au fost anuntati ca aceasta ar urma sa fie viitoarea mama a fetitei. Apoi, nimeni nu a mai dat pe la ei. Nici macar sa ii atentioneze ca nu au voie sa se ataseze prea mult de copil.

A fost momentul in care familia Nae a decis ca trebuie sa faca demersurile necesare pentru a o adopta pe fetiță. In 2014 și-au depus dosarul, iar in luna iulie documentul a fost emis. Acum însă aveau sa inceapa adevaratele probleme. Autoritatile au anuntat-o ca legaturile de rudenie ale fetitei nu sunt lamurite și prin urmare, nu este un copil adoptabil. Intre timp atestatul familiei Nae a expirat iar cei de la protectia copilului au refuzat sa il mai prelungeasca.

Asistentul maternal care detinea in mod legal copilul, adica sora lui Aurel Nae, recunoaste ca a refuzat adoptia micutei tocmai pentru ca stia ca fratele ei vrea sa o adopte .

Așa s-a ajuns la momentuol în care micuța a fost luată de cei de la Protectia Copilului.

Decizia instituției a fost atacata in instanta de catre familia Nae insa cei de la Protectia Copilului sustin ca nu au facut altceva decat sa respecte legea.

O lege care pare mai degraba data pentru suferinta copilului.

Potrivit reprezentanților DGASPC, după expirarea perioadei de 90 de zile de încredințare spre adopție către familia la care se află în prezent, instituția va trimite instanței o cerere prin care va cere încuviințarea adopției. Doar o minune o mai poate aduce acum pe fetiță în sânul familiei Nae.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.