Plățile digitale au crescut cu 60%!

Numărul românilor care aleg sa facă plățile online a crescut semnificativ în ultimul an. Oamenii consideră că plata facturilor prin terminale electronice este mai avantajoasă decât cosmarul cozilor la ghisee. Achizițile realizate de români prin aplicațiile mobile de plată au crescut, de asemenea, cu peste 200% în 2015.

Românii s-au modernizat și au început să folosească constructiv tehnologia. Aceștia au renunțat să mai aștepte la cozi interminabile pentru a-și achita facturile și mulți dintre ei au început să facă plățile online. Astfel, valoarea integrală a sumelor achitate digital în 2015 a crescut cu peste 60% comparativ cu anul trecut, depășind 135 milioane euro, iar valoarea medie achitată per tranzacție online s-a situat la 230 lei, conform unei analize realizate de NETOPIA mobilPay.

Majoritatea plăților intermediate anul trecut au fost pentru produse IT&C, servicii și pachete turistice, dar și home & deco, fashion, produse de înfrumusețare, cărți și jocuri digitale. Achiziţiile realizate de români prin aplicaţia mobilPay Wallet au crescut, de asemenea, cu peste 200% în 2015, volumul lor urcând cu 400%.În ceea ce priveşte valoarea medie a tranzacţiei prin portofelul digital, aceasta s-a ridicat, anul trecut, la circa 50 lei, în scădere cu 50% faţă de 2014, pe fondul numărului ridicat de tranzacţii realizate pentru servicii mici din punct de vedere valoric, precum biletele de transport în comun şi taxa de pod.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes