Platforme pentru biciclete, de la vară

Constanţa va avea începând de vara viitoare un sistem modern de platforme de biciclete. În acest moment în oraş a început montarea amplasamentelor, ceea ce a stârnit curiozitatea tuturor trecătorilor. Valoarea proiectului atinge un million şi cinci sute de mii de euro şi va pune la dispoziţia constănţenilor aproximativ 400 de biciclete ce se vor închiria gratuit.

A început montarea platformelor de biciclete în Constanţa. Curiozitatea locuitorilor, în special a celor mai în vârstă este foarte mare, mai ales că în lipsa bicicletelor construcţiile par să fie din altă galaxie.

Mulţi dintre ei nici nu îşi pot închipui la ce poate folosi o asemnea construcţie. Asta, deşi panoul are fotografii şi indică în mod clar destinaţia platformei.

După ce au aflat la ce va folosi construcţia, părerile celor în vârstă în ceea ce priveşte utilitatea s+au împărţit în pro şi contra.

Proiectul este unul ce ar fi trebuit să fie gata în această vară. Autorităţile au achiziţionat deja cele 400 de biciclete iar acum se lucrează la montarea platformelor.

Bicicletele vor putea fi închiriate pe baza unui card unic şi vor putea fi lăsate fără nicio problemă pe o altă platformă din cele 24.

Valoarea proiectului atinge un milion şi cinci sute de mii de euro, iar cea mai mare parte din bani vor fi utilizaţi la Constanţa. Pentru partea bulgară vor fi folosiţi doar 400 de mii de euro.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea