Platforme de gunoi subterane, la Năvodari

Nouă platforme de gunoi subterane vor fi amplasate în centrul orașului Năvodari. Primarul localității, Florin Chelaru, subliniază beneficiile acestui sistem de colectare a deșeurilor, susținând că în acest mod se vor elimina mirosurile neplăcute, iar aspectul estetic va fi îmbunătățit.

În cadrul ultimei ședințe de consiliul local din Năvodari, s-a demarat documentația pentru 9 platforme de gunoi subterane, ce urmează a fi amplasate în centrul orașului.

 Primarul Florin Chelaru, subliniază că localitatea este în plină dezvoltare din punct de vedere turistic, iar pe perioada verii numărul locuitorilor se dublează. Astfel, implementarea sistemului de colectare a deșeurilor din oraș pe platforme subterane are numeroase avantaje, printre care se numără eliminarea mirosurilor neplăcute, a focarelor de infecție și a mizeriei din jurul punctelor de colectare a deșeurilor. Accesul la containere va fi permis doar persoanelor autorizate, iar aspectul estetic va fi mult îmbogățit. De asemenea, golirea containerelor se va realiza cu ușurință de către mașinile utilitare de colectare a deșeurilor.

Chelaru susține că acest demers urmărește creșterea calității serviciilor publice, îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor orașului Năvodari, cât și promovarea ca stațiune balneo-climaterică și turism.

Redactor: Isabela Boantă