Planuri mari pentru litoralul Mării Negre (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CqLj1tU4qfw[/youtube]Planuri mari pentru litoralul Mării Negre.  Președintele Federației Patronale din Turism, Dan Matei Agaton își propune să așeze litoralul românesc pe harta celor mai fierbinți puncte turistice din lume.

Potrivit președintelui Federației Patronale din Turism, inima turismului românesc bate pe litoral, aici aflîndu-se 44 la sută din structurile de cazare din țară.  Anul acesta, gradul de ocupare a stațiunilor de pe litoral este de 94 la sută, cifră ce se apropie de anul de vîrf al sezonului estival, respectiv 2008.

Pentru a menține trend-ul ascendent, reprezentanții Federației Patronale din Turism vin în forță cu 10 propuneri care să facă din litoralul românesc, un punct de reper pe harta turismului mondial.

Anul acesta, echipei din cadrul Federației Patronale din Turism se alătură și Nicolae Bucovală, prezent în cadrul conferinței.

Reîntroducerea poliției plajei este în capul listei proiectelor ce urmează să fie implementate la Constanța.

În ceea ce privește siguranța și confortul turiștilor care aleg să își petreacă vacanța pe litoralul autohton s-a discutat și despre accesul autoturismelor pe plajă, condițiile de desfășurare a sporturilor nautice, precum și construcțiile executate în plin sezon estival.

Toate aceste lucruri ar trebui să fie reglementate de o structură specială ce ar trebui coordonată autoritățile locale și de Ministerul Turismului, potrivit reprezentanților Patronatelor din Turism.

Cît despre potențialul de exploatat, turismul balneo-climateric reprezintă o adevărată oportunitate oferită de tărâmurile dobrogene. Zona cuprinsă între stațiunea Eforie Nord și orașul Mangalia are, în acest sens, un potențial semnificativ.

Astfel, litoralul românesc s-ar putea alinia la standarde europene în ceea ce privește produsele și serviciile oferite turiștilor.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.