Planul de acțiune “Litoral 2017”

Litoralul românesc este plin în această perioadă, dar nu doar de turiști. Hoții sunt și ei prin zonă și pândesc orice moment de neatenție. Fură orice prind, de la telefoane, bani, bijuterii… până la papuci și rujuri. Vești bune, însă, pentru turiști! Începând de astăzi polițiștii vor fi și ei pe plajă cu effective mărite astfel încât oamenii să nu aibă de suferit.  Jandarmii, si politistii de frontiera le vor fi si ei alaturi.

 Odată cu începerea sezonului estival crește și numărul infracțiunilor din stațiunile de pe litoral. Pe timpul verii autoritățile suplimentează numărul efectivelor, pentru creșterea siguranței turiștilor.

Liniștea turiștilor veniți pe litoralul românesc va fi asigurată de patrule mixte compuse din polițiști și jandarmi.

Inspectoratul General pentru Situații de urgență participă la această acțiune cu mijloace specializate de intervenție pentru stingerea incendiilor, descarcerare și prim ajutor. Totodată Polițiștii de frontieră din Constanța sunt pregătiți pentru misiuni de salvare pe mare și supraveghere a frontierei.

Pe toată durata sezonului estival, Poliția rutieră acționează pentru asigurarea fluienței traficului rutier.

Misiunea polițiștilor în această perioadă se desfășoară conform Planului de Acțiune Litoral 2017, aprobat de către conducerea Ministerului Administrației și Internelor și de către Inspectoratul General al Poliției Române.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea