Plantăm Fapte Bune, la Peștera

Din 2012, în judeţul Constanta, dar și în alte locuri din țară, se plantează fapte bune. În data de 19 noiembrie, voluntarii inițiativei Plantăm Fapte Bune în România, au revenit în localitatea constănţeană Peştera.

La sfârșitul săptămânii trecute, nu mai puțin de 240 de voluntari au plantat, în comuna constănțeană Peștera, 10.000 de puieţi de glădiţă, pe o suprafaţă de 1.2 hectare, realizând astfel o perdea forestieră de protecţie.

“Solidaritatea umană şi dragostea pentru mediul înconjurător se întâlnesc în spiritul faptelor bune. Atunci când oamenii înţeleg că protejarea naturii duce la rându-i la protejarea comunităţilor, îşi dau mâna într-un gest de normalitate: plantarea de copaci”, a declarat Cosmin Bârzan, coordonatorul judeţean Constanţa în cadrul iniţiativei.

La nivel naţional,  aproape 4.100 de voluntari au împădurit în data de 19 noiembrie o suprafaţă de peste 42.2 hectare, în cele 8 judeţe menţionate. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011.

Până în prezent, 22.180 voluntari au plantat și îngrijit 462.200 copăcei, pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive, în 21 de judeţe.

Redactor: Paul Alexe