Planetariul din Constanța își redeschide porțile

Planetariul de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța își redeschide porțile cu o nouă înfățișare. Vizitatorii vor avea parte de reprezentații mult mai interactive redate cu ajutorul noului proiector digital.

Toți cei care vor trece pragul Planetariului de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța vor avea parte de un altfel de reprezentație. Conducerea Complexului a achiziționat un nou planetariu digital care promite un spectacol ceresc fascinant.

Proiectul în valoare 120.000 lei de a fost făcut sub îndrumarea oamenilor de știință care au găsit cea mai bună soluție pentru planetariul din Constanța.

Directorul Complexului speră să prindă activitatea de astrofizică de la planetariu în programa școlară din Constanța.

Noul proiector digital va funcționa impreună cu cel vechi, cel analogic, pentru un spectacol mult mai interactiv pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Prețul de intrare este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, iar grupurile mari de copii beneficiază de un preț special de doar 3 lei. Conducerea Delfinariului spune că are în vedere un nou proiect pentru anul viitor. Un al doilea planetariu ce va avea o cupolă de 15m, cu 7 metrii mai mult decât cea de acum.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea