Plajele sălbatice, „îmblânzite” pentru primirea turiștilor

Plajele sălbatice așa cum sunt cele din localitățile constănțene Corbu și Vadu ar putea intra în circuitul turistic. Numărul tot mai mare al vizitatorilor care prefer să-și petreacă vacanța aici a determinat autoritățile să facă schimbări în legislația care apară ariile protejate. Cu toate acestea însă, turiștii și mai ales localnicii spun că schimbările ar putea afecta farmecul aparte al acestor locuri.

Nu există turist să nu fi auzit despre plaja de la Corbu sau de la Vadu, iar interesul pentru aceste zone ferite de aglomerația și vacarmul stațiunilor clasice a devenit tot mai puternic în ultimii ani.

Așa se face că reprezentanții Administraţei Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării își doresc ca Legea care apară ariile protejate să fie mai volubilă. Legal, în zonele protejate, accesul autoturismelor și a rulotelor de campare este interzisa, construirea spațiilor comerciale pe nisip, la fel, iar vizitatorii care vin aici nu au voie decît să facă plajă.

Turiștii își doresc ca autoritățile să se ocupe mai mult de plajele protejate, însă spun ei, să nu intervină asupra cadrului natural. Astfel ar strica tot farmecul locurilor ferite de aglomerația din Mamaia sau Costinești și vacarmul specific sezonului estival.

Administratorii din turism vin cu primele propuneri despre cum ar trebui să arate plaja de la Corbu și Vadu pentru sezonul estival care urmează să ia startul la 1 mai.

La fel, patronii sunt de părere că ce e prea mult strică, așa că preferă un număr mai scăzut de turiști, care să consume un produs aparte promovat de aceste zone protejate. Îe lîngă cele două plaje de la Constanța, propunerile de transformare vizează şi trei plaje din județul Tulcea , respetiv Sulina, Portiţa şi Sfântu Gheorghe.

Redactor: Andreea Barbu