Plajele din Eforie risca sa ramana fara salvamari

Plajele din Eforie risca sa ramana fara salvamari cu putin inainte de incheierea oficiala a sezonului estival. Si asta pentru ca cei care au fost angajati sa salveze vietile oamenilor nu si-au mai primit salariile de aproape doua luni. Unii dintre ei au renuntat sa vina chiar la serviciu pentru ca nu au mai avut bani de transport. Si asta in timp ce litoralul este inca ocupat la capacitate maxima.

Salvamarii pun inainte de bunastarea lor, viata si siguranta turistilor. In schimb primesc promisiuni, bani cu taraita iar mai nou de loc.

In aceste conditii unii au spus “pas !” meseriei de salamar. Nu au mai venit la serviciu ptr ca nu au mai avut bani de transport.

Turistii spun ca prezenta salvamarilor pe plaja este vitala. Mai ales in zilele in care bate vantul iar multi tineri se aventureaza in larg. Numai in ultimile zile un barbat s-a inecat si alti zeci au fost salvati doar de pe plajele din Eforie

Autoritatile au promis ca cel mai tarziu saptamana viitoare salvamarii isi vor primi banii. Experienta anilor trecuti ii face insa sa fie pesimisti si cred ca vor mai avea de asteptat pana isi vor primi salariile restante.

Redactor: Andreea Barbu