Plaje sufocate de deșeuri

Tone de deşeuri zac pe plajele de pe litoralul românesc. Voluntarii unui ONG au descoperit aproximativ 18.500 de deşeuri pe litoralul nostru, numărul acestora fiind de două ori mai mare decât cel înregistrat în primăvara acestui an. Potrivit unui top al celor mai murdare plaje, pe primul loc se situează Vama Veche.

Litoralul românesc este, în prezent, de două ori mai murdar decât era în primăvară! Tone de deşeuri sufocă plajele de la malul Mării Negre.

Potrivit specialiștilor, cele mai multe materiale identificate nu sunt cele bio degradabile.

Plajele s-au transformat în adevărate gropi de gunoi: au fost găsite sacoşi de plastic, peturi de bere, cutii de suc, mucuri de țigară și multe alte resturi care afectează mediul înconjurător. O adevărată bombă ecologică!

Organizaţia Mare Nostrum a alcătuit un top al celor mai murdare locuri de agrement de la malul mării. Pe prima poziție s-a clasat Vama Veche, care fusese una dintre cele mai curate stațiuni până în acest an.

Pe locul doi în topul deşeurilor înregistrate se află staţiunea Saturn. La polul opus, nu curate, ci doar mai puţin murdare… sunt plajele din Costineşti şi Corbu.

Specialiştii avertizează că materialele plastice rămân în natură  mii de ani şi distrug încet şi sigur toate formele de viaţă din jur.

Redactor: Oana Jărloianu