Plajă terapeutică în Mamaia

În stațiunea Mamaia, zona Cazino a fost inaugurată prima plajă terapeutică din Europa destinată tuturor categoriilor de persoane cu dizabilități. Întregul concept reprezintă o poveste desenată pe nisip la țărm de mare.

Plaja terapeutică se adresează celor cinci simţuri umane care sunt stimulate în mod direct. Toate elementele au fost îmbinate astfel încât fiecare persoană sosită aici să simtă liniște și bucurie.

Turistii care vor vizita plaja terapeutica din Mamaia se vor bucura de ritmurile tobelor africane instalate intr-un cort special. Deasemenea, a fost amenajată în nisip o grădină cu plante specifice zonei de plajă. Pentru a facilita accesul persoanelor aflate în scaun rulant a fost instalată direct pe nisip prima rampă de acces pe plajă din România. Pentru persoanele cu nevoi speciale care prezintă o desincronizare la nivel senzorial, la contactul cu apa, au fost achiziționate din Franța 3 fotolii mobile, special construite, care se pot deplasa pe nisip și pluti pe apă.Un alt punct de atracţie este reprezentat de pontonul plutitor instalat la malul mării, un loc de joacă perfect pentru copii.

Plaja este amenajată în centrul staţiunii Mamaia, în zona Cazino, lângă Pontonul vechi al staţiunii, iar investiţia se ridică la 45.000 de euro.

Accesul pe tot sectorul de plajă terapeutică precum şi participarea la ateliere sunt gratuite.

Redactor: Denisa Albu