Pizza vegetariană cu gândaci

Nu consumă carne sau lactate dar servesc, fară să știe, legume pe lângă care se plimbă sute de vietuițoare cu antene și picioare. Este vorba despre clienții unei  pizzerii vegetariene din Constanța, care, dacă ar ști condițiile în care este preparată mâncarea lor …  sigur nu ar mai călca pragul restaurantului. Comisarii de la Protectia Consumatorului au gasit condiții precare de igienă în bucătăriea localului și o adevărată colonie de gândaci. Prin urmare, unitatea a fost închisă.

La cum arată această bucătărie, v-ați întreba de când nu s-a mai făcut curățenie, iar răspunsul ar fi: cel mai probabil de cand s-a deschis. Asta dacă ținem cont de zecile de gândaci care și-au făcut cuib până și în mașina de spălat vase.

Nu de glume le-a ars inspectorilor OPC atunci când au vrut să verifice documentele firmei ori cămara de legume a restaurantului. Și asta pentru că, angajații nu au vrut să le arate nici documentele și nici cămara nu au descuiat-o.

Și nu doar gândacii au fost singura problemă descoperită de inspectorii OPC. Deficiențele au nenumărate:  spații de preparare și depozitare, lipsa igienei,

alimente fără elemente de identificare, depozitate în condiții greu de imaginat, infestate cu gândaci ori lipsa unui flux tehnologic rațional.

În cursul acestei zile, comisarii vor stabili și amenzile pe care patronii restaurantului vegetarian trebuie să la achite.

Redactor: Oana Jărloianu