Piața spune una, ministrul alta

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, nu crede că preţurile la alimente vor creşte în perioada următoare. El spune că dacă acest lucru se va întâmpla, atunci consumul va încetini, iar comercianţii nu vor dori să rămână cu marfa pe rafturi.

Deși producătorii se plâng că seceta și canicula le-au distrus recoltele, și spun că dacă vremea va fi la fel, prețurile vor exploda, ministrul agriculturii, Daniel Constantin îl contrazice.

Chiar și așa, realitatea este alta. Spre exemplu, fasolea, unul dintre alimentele de bază pentru mulţi dintre români, s-a scumpit puternic în ultima vreme. În pieţe, kilogramul de fasole verde a ajuns să coste 10 lei, dublu faţă de anul trecut. De asemenea, legumele şi fructele sunt mai scumpe în pieţele din toată ţara. În Moldova, de exemplu, în judeţul Bacău, preţurile s-au umflat cu minimum 20 de procente. Astfel, dacă un kilogram de ceapă costa, luna trecută, 1,5 lei, acum ajunge și la 2,5 lei. Preţul castraveţilor s-a dublat, iar cartofii costă 1.5 lei, cu 50 de bani mai mult decât în luna iunie. Nici fructele nu fac excepție.

Seceta a afectat și ogoarele de grâu și porumb, atât de la noi cât și din alte state.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.