Piața neagră a țigărilor s-a mutat pe litoralul românesc

Aici au descoperit procurorii o adevărată grupare care se ocupa cu traficarea mărfurilor de contrabandă de peste hotare, în anumite zone din Constanța. Forțele de ordine au confiscat cantități impresionante de țigarete contrafăcute și sume de bani, dar și mai multe autoturisme care asigurau transportul mărfurilor ilicite pe filialele atent supravegheate de comercianții ilegali.

Mii de pachete de țigări netimbrate, sume importante de bani, în lei și valută, dar și mai multe dubițe și autoturisme cu care transportau nestingheriți marfa ilegală, din Republica Moldova în România și ulterior, pe întreg teritoriul Constanței. Asta au găsit autoritățile de la malul mării la perchezițiile domiciliare a zeci de suspecți.

În timp ce procurorii se pregătesc să încheie dosarul grupării de contrabandiști care acționa pe litoral, cu propunerile de rigoare, într-un alt colț al orașului, jandarmii dau de urma unui nou vad pentru contrabandă, tot cu țigări.

O captură de aproape 5000 de țigarete și alți nouă contrabandiști cu vîrste cuprinse între 42 și 61 de ani. Un nou dosar deschis, de data aceasta, de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima