Piaţa imobiliară din sud, în creştere

Schimbări pozitive pe piaţa imobiliară din sudul litoralului! Potrivit  potrivit experţilor, Programul Prima Casă, dar și dorinţa oamenilor cu dare de mână de a deţine o locuinţă de vacanţă, la malul mării, au dus la creșteri semnificative ale vînzărilor de aici.

Faţă de anii 2007-2008, când a avut loc boom-ul imobiliar în toată România, apartamentele, casele, dar şi terenurile pot fi cumpărate, la ora actuală, la Mangalia, cu preţuri care, în urmă cu cinci-şase ani ar fi părut incredibile. Cele mai căutate sunt imobilele amplasate în apropierea plajei sau bazelor de tratament.

Casele sau vilele sunt, la rândul lor, pentru toate buzunarele, preţul lor depinzând de zona în care sunt amplasate şi de materialele de construcţie folosite.

Primăvara preţurile la case şi apartamente încep să crească. Comparativ cu Mangalia, care, din punct de vedere imobiliar, nu poate fi considerată o staţiune turistică în adevăratul sens al cuvântului, staţiuni precum Costineşti sau 2 Mai sunt mult mai căutate de clienţi.

În ceea ce priveşte terenurile extravilane, cele agricole sunt cele mai căutate de pe întreaga piaţă imobiliară. Este unica piaţă care creşte, în ciuda crizei economice. În momentul în care, la agenţiile imobiliare apare o ofertă pentru terenuri agricole, cumpărătorii profită imediat de ea, iar anunţul nu zăboveşte pe site-urile de specialitate mai mult de o săptămână.

Redactor: Mihaela Marin