Petrecere pe străzi, în plină pandemie

Petrecere de pomina, noaptea trecuta, in centrul vechi al Capitalei. Sute de tineri au dansat pe una dintre strazile Bucurestiul, fara sa le pese, aparent de riscul contaminarii cu Sars-Cov2.

Imaginile ireale au fost surprinse, seara trecuta de o jurnalista.   In clipul video, postat ulterior pe un site de socializare, se vede cum o mare de tineri se inghesuie, in fata unui local, cu muzica data la maxim. Nimeni nu respecta regulile de distantare si nimeni nu poarta masca medicinala.

Chiar daca Bucurestiul este unul dintre orasele cu o crestere galopanta a numarului de cazuri de Covid 19, nimeni si nimic pare sa nu ii opresca pe tinerii pusi pe petrecere.

Cu 777 de cazuri confirmate ieri, Capitala sa apropie de pargul de 3 imbolnaviri, la mia de locuitori, adica este aproape de scenariul rosu.

Nici macar anunul facut de Politia Capitalei, ca vor exista ofiteri, imbracati in civil care vor face controale, sau cele 6 mii de amenzi date intr-o singura zi, nu le-au stricat tinerilor cheful. Distractia a fost intrerupta insa, de oamenii legii care i-au trimis intr-un final, pe tineri acasa, iar pe administratorul localului in fata caruia s-a tinut petrecerea l-au amendat.

Redactor: Larisa Hogea