Petiție online pentru viață

Părinții constănțeni trag un semnal de alarmă. Ei au solicitat printr-o petiție online înființarea unei secții de neurologie pediatrică, deoarece la nivelul județului nu există niciuna.

Afecțiunii neurologice la copiii constănțeni au înregistrat o creștere vizibilă. În acest sens, părinții din oraș au devenit adevărați inernauții , deoarece au lasat o petiție online prin care solicită înființare unei secții de neurologie pediatrică in județul Constanta. În momentul de față Constanța nu se bucură de existența unui astfel de  compartiment.

„Consider că, în județul Constanța” este nevoie de existența unei astfel de secții, deoarece sunt foarte multe cazuri de copii din județul Constanța diagnosticați cu boli neurologice. Avem nevoie de existența unei astfel de secții pentru tratarea copiilor noștri, pentru o șansă reală la viață și la o viață normală!”, Iulia Inta, autoare petiție online

Acțiunea demarată a adunat sute de semnături în câteva zile, demonstrând urgența întemeierii unei astfel de secții. Reacția reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Andrei” nu a întârziat să apară.

”Este prevăzută înființarea unui compartiment de neurologie pediatrică  în  cadrul acestei instituții. Solicitarea a fost făcută, în urmă cu mai multe luni, de medicul șef al secției de Pediatrie, doctorul Cristian Mihai.”

Micii pacienți sunt trataț, în prezent, în centre private sau prin Centrul de Sănătate Mintală Copii și Adolescenți, din cadrul Spitalului Clinic Județean ”Sf. Andrei” din Constanța.

Redactor: Mihaela Țânțaru