Peştera Sfântului Apostol Andrei a îmbrăcat straie de sărbătoare (VIDEO)

Tradiţia spune că Sfântul Apostol Andrei, numit şi Ocrotitorul României a avut misiunea de a predica Evanghelia Mântuitorului Hristos şi în vechea provincie a Dobrogei. Peştera unde a sălăşluit este unică. În interiorul ei se află şi primul altar creştin de pe teritoriul românesc.

Mii de credincioşi au venit încă din timpul noptii la hramul bisericii. Mulţi s-au rugat pentru un trai mai bun, pentru sănătate şi pentru ca sfantul să-I ocrotească de cele rele.

Fie au venit cu părinţii, fie cu şcoala, tinerii au fost prezenţi la sărbătoare în număr mare.

Înghesuială şi multe ore de aşteptare. De asta au avut parte enoriaşii care au stat mai bine de 3 ore ca să ajungă la moaştele Sfântului Andrei amplasate în faţa peşterii.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, atât din România, cât şi din Grecia şi Bulgaria. Cu această ocazie a fost sfinţită şi Capela celor şapte izvoare, care este construită în curtea Bisericii Sfântului Andrei. Pentru ca întreaga sărbătoare să se desfăşoare în bune condiţii, la eveniment au fost prezenţi peste 200 de jandarmi. Numele Sfântului Apostol  Andrei este purtat de peste 660 de mii de români, dintre care aproape 336 de mii sunt bărbaţi şi 330 de mii femei.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.