Peste o sută de animale fără stapân au fost sterilizate gratuit la Constanta

Peste o suta de animale fara stapan au fost sterilizate gratuit la Constanta, prin initiativa Organizatiei Romania Animal Rescue. Acțiunea are ca scop stoparea inmultirii necontrolate a animalelor, prin reducerea abandonului puilor nedoriti in strada.

Strazile Constantei au fost invadate in ultimii ani de animale fara stapan. Nu eutanasierea este cea mai buna solutie pentru a stopa abandonul ci sterilizarea, spun medicii veterinari. In weekendul acesta in Constanta, organizatia Romania Animal Rescue a desfasurat o campanie de sterilizare a patrupedelor fara stapan. O echipa formata din 5 medici veterinari au efectuat interventiile. Recuperarea este usoara. Dupa ce sunt sterilizate, animalele raman sub supraveghere medicala timp de 24 de ore .

Iubitorii de animale si voluntarii au adus in doua zile zeci de caini si pisici fara stapan pentru a fi sterilizati. Si animalele cu stapan au beneficiat de interventie gratuita.

Un pui de caine abandonat si-a gasit stapanul. Unul din medicii veterinari s-a indragostit la prima vedere de ghemotocul blanos si a decis sa il adopte.

Sterilizarea unei pisici costa intre 100-200 de lei in functie de cabinetul veterinar.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Tudor Craciunoiu