Peste jumătate dintre români îl regretă pe Ceauşescu

Cel puțin aceasta este concluzia mai multor sondaje realizate de sociologi. Din cercetări reiese și faptul că românii sunt convinși că țara noastră are o imagine negativă în străinătate, iar vina o poartă în totalitate politicienii.

Potrivit sondajului Radio France International, o mare parte din vina pentru imaginea proastă a României dincolo de hotare este conflictul dintre partidele politice, în timp ce un sondaj Public-Affairs relevă faptul că mai mult de jumătate dintre români sunt nostalgici atunci când vine vorba de perioada comunistă.

Nostalgicii Epocii de Aur spun că s-ar întoarce la regimul lui Nicolae Ceauşescu, pe care îl consideră mai bun decât cel din prezent, chiar dacă a fost aplicat greșit. Fostul dictator avea planuri mărețe cu viitorul României.

Și Institutul Român de Studii Sociale a realizat un chestionar, din care reiese că românii nu mai au încredere în politicieni, dovadă fiind faptul că unul din trei conaționali sunt convinși că cei de la guvernare mint și fură. Nici viitorul european al României nu este privit cu ochi buni de respondenţii sondajului. Aproape două treimi cred că ţara se află pe un drum greşit, iar un sfert dintre români se tem de o posibilă excludere din Uniunea Europeană, din cauza instabilităţii şi conflictelor dintre partidele politice.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.