Peste 6,5 de tone de alimente confiscate

Peste 6,5 tone de alimente au fost retrase de la vânzare în mai puțin de două săptămâni. Inspectorii Sanitar- Veterinari au luat la bani mărunți mai multe restaurante și supermarketuri și au găsit o serie de nereguli.

Chiar dacă în marile magazine rafturile au fost golite cu ocazia sărbătorilor de iarnă, inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au descoperit foarte multe nereguli în urma controalelor. Scopul verificărilor a fost de a-i descuraja pe comercianți să scoată la vânzare alimentele vechi. Una dintre metodele prin care aceste alimente sunt vândute sunt promoțiile.

Astfel, au fost confiscate aproape 5 tone de carne și produse din carne, puțin peste o tonă de alimente lactate, dar și 531 de kg e pește, precum și zeci de cofrage de ouă. Produse care ar fi ajuns pe mesele românilor și cel mai probabil, s-ar fi transformat în cazuri de intoxicații alimentare sau alte probleme digestive. Valoarea totală a produselor confiscate depășește 50.000 de lei, ceea ce înseamnă, un adevărat profit pentru co0mercianții care pun pe primul plan interesele materiale în detrimentul sănătății consumatorilor.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea