Peste 60 de morţi, 200 de răniţi şi pagube materiale de milioane de dolari

explozie USAPotrivit unui post local de televiziune, mai mult de 60 de persoane și-au pierdut viața din cauza exploziei, iar numărul răniţilor este de peste 200, dintre care 40 sunt în stare critică, printre victime aflându-se și pompieri. Suflul deflagrației a fost atât de puternic încât aproape 100 de locuinţe şi birouri din jur au fost distruse, printre care o școală și un spital.  Alimentarea cu energie electrică în zonă a fost întreruptă pe o perioadă nedeterminată.

La fața locului au fost mobilizate mai multe echipe de salvare, care au ocupat un întreg teren de fotbal, iar eforturile de salvare a victimelor prinse sub dărâmături sunt imense. Autorităţile au impus o zonă de interdicţie aeriană deasupra oraşului pentru a nu împiedica zborul elicopterelor medicale.

Din primele informații explozia s-a produs miercuri seara, în jurul orei 20,00. Cauza deflagraţiei este încă necunoscută, dar în fabrică se pare că erau depozitate îngrășăminte pe bază de amoniac, un produs inflamabil. O altă problemă o ridică fumul degajat, care ar putea fi toxic.

De asemenea, explozia a provocat un cutremur cu magnitudinea de 2,1 grade, potrivit institutului american de geofizică.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian