Peste 500 de turiști, blocați pe Muntele Rinjani

Seismul de 6,4 grade pe scara Richter, care a avut loc duminică în Indonezia, a provocat pierderi de vieți omenești și numeroase pagube materiale. Bilanțul celor decedați este în creștere, iar peste 500 de persoane au rămas izolate pe munte.

Urmările cutremurului de duminică din Indonezia sunt sumbre. Numărul victimelor a ajuns la 16, iar aproximativ 70 dintre cele 162 de persoane rănite sunt spitalizate. Totalul celor dispăruți nu se cunoaște încă, dar peste 500 de oameni sunt blocați pe Muntele Rinjani. Aceștia au rămas izolați ca urmare a alunecărilor de teren iscate de seism, care au împiedicat accesul pe unele trasee montane.

Șeful parcului național Muntele Rinjani a declarat:

„Încă mai sunt 560 de persoane blocate. În zona Segara Anakan se mai află 500 iar alţi 60 sunt în Batu Ceper. Printre cei blocaţi se află atât cetăţeni din Indonezia cât şi străini din ţări diferite, printre care şi SUA sau Thailanda.”

În această dimineață, echipele de salvare au plecat spre turiștii imobilizați în cele două puncte ale muntelui. Potrivit unui oficial al serviciilor de urgență, grupul de salvatori intenționează evacuarea tuturor turiștilor în cursul zilei de astăzi. Echipajul este alcătuit din 184 de ofițeri militari, polițiști, medici, voluntari și membri ai parcului național.

Muntele Rinjani de pe insula Lombok din Indonezia este o destinație frecvent vizitată de către turiști. El are o înălțime de 3726 de metri, iar traseul parcurs până la vârf durează cel puțin două zile.

Redactor: Mihaela Țânțaru