Peste 500 de locuri de muncă în Constanța

Un număr impresionat de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână pentru constănțenii aflați în căutarea unui job. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a listat peste 500 de posturi, multe dintre acestea în turism și servicii.

Debutul sezonului estival se reflectă și în numărul de locuri de muncă disponibile în Constanța. La fel ca în fiecare an, la începutl verii crește cerința pentru forță de muncă, în special în domeniul turismului, în alimentație publică, servicii și construcții. Pentru această săptămână, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanța a publicat peste 500 de posturi. Persoanele specializate ca ospătar/chelner au la dispoziție 101 posturi. Alte 40 de locuri sunt pentru cameristă hotel, 14 pentru femeie de serviciu, 8 pentru recepţioner hotel, 13 pentru barman, 16 pentru bucătar, 8 pentru lucrător bucătărie, și 20 pentru ajutor de ospătar. Tot în turism se caută îngrijitori pentru spații hoteliere, supraveghetori hotel, guvernantă de etaj, dispecer pentru service în cameră și lucrător pentru room-service.

101 – chelner/ospătar

40 – cameristă hotel

14 – femeie de serviciu

8 – recepţioner hotel

30 – agent de vânzări

8 – lucrător bucătărie (spălător vase mari)

20 – ajutor ospătar

8 – îngrijitor spaţii hoteliere

6 – supraveghetor hotel

2 – bufetier

2 – bucătar şef

2 – guvernantă de hotel/etaj

2 – dispecer pentru servire în cameră (hotel)

3 – lucrător room-service hotel

Un alt număr mare de joburi se adresează persoanelor cu studii medii sau profesionale. Angajatorii caută tâmplari, croitori, frizeri, strungari, dulgheri, manipulanți mărfuri sau instalatori. Lista completă a locurilor de muncă este disponibilă la sediul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă și pe pagina de interben a acesteia.

Redactor: Nicoleta Antohi