Peste 30 de ordine de protecție emise la Constanța

Violența în familie este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea umană. De la sfârșitul anului trecut și până în prezent, polițiștii constanțeni au emis peste 30 de ordine de protecție provizorii.

Violența domestică reprezintă, orice acțiune sau inacțiune intenționată săvârșită de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiași familii. În momentul în care victima apelează numărul unic de urgență 112, polițiștii ajung cu celeritate la fața locului, unde se constată situația de fapt, iar dacă se impune se emite un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța au emis, de la începutul anului și până în prezent, 32 de ordine de protecție provizorii.

Pe lângă evacuarea imediată din locuință, prin ordinul de protecție provizoriu, polițistul poate dispune, față de agresor, și alte obligații sau interdicții. Păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, de membrii familiei acesteia, de resedință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliție a armelor deținute de acesta.

Redactor: Cristina Niță