Peste 200 de sindicalişti din Portul Constanţa au manifestat zgomotos

Peste 200 de sindicalişti din Portul Constanţa au manifestat zgomotos, în această dimineaţă, în faţa sediului Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime. Ei cer demisia conducerii instituţiei, pe care o acuză de încălcarea Contractului Colectiv de Muncă. Nemulţumirile pleacă de la faptul ca salariaţii vor fi obligaţi să plătească o taxă anuală de 200 de lei pentru a putea veni la muncă cu autoturismele personale. Asta în condiţiile în care în incinta portuară nu există transport în comun.

Sindicaliştii protestează, zilnic, de mai bine de două săptămâni, câte o oră, înainte de începerea activităţii. Luni, protestul s-a prelungit pentru că la sediul Companiei a avut loc şedinţa Consiliului de Administraţie. Pentru a fi siguri că nemulţumirile lor sunt auzite, salariatii au venit în numar mai mare decât de obicei şi au protestat pe tot parcursul desfăşurării întrunirii.

Pe lângă taxa de acces în port, sindicaliştii mai acuză nerespectarea dreptului angajatului la concediu de odihnă, neconsultarea sindicatelor cu privire la modificarea regulamentului intern şi neplata celui de-al treisprezecelea salariu pe anul 2011. Directorul general Aurel Popa a refuzat să comenteze protestele sindicaliştilor şi se rezumă să le transmita acestora că nu face altceva decât să aplice legea.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Iulian Virlan