Peste 200 de persoane au participat, ieri după-amiază, la Marşul Diversităţii

Participanţii la Marşul Diversităţii s-au adunat de la ora 17 în zona Unirii, de unde au plecat pe traseul Piaţa Constituţiei – Parcul Izvor. Organizatorii au spus că acesta este un marş la iubirii şi împotriva urii, pentru a recupera dreptul de a fi demni, indiferent de orientarea sexuala sau identitatea de gen.

Tineri care purtau pe spate baloane lungi colorate au deschis parada, aceştia fiind urmaţi de aproximativ 200 de persoane, unele purtând peruci şi ţinute colorate. Participanii au afişat bannere pe care scria “Liberi să fim noi”, “Eu sunt! TU?”, “Împotriva discriminării”. De asemenea, pe un alt banner era notată “agenda homosexuală:  să petrec timp cu familia mea; să fiu tratată egal; să cumpăr lapte”. Unul dintre afișe era semnat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, iar mesajul afişat era: “Stop violenţei, drepturile Lesbienelor, celor Gay, Bisexualilor sau Transsexualilor sunt drepturile omului”.Directorul executiv al Asociaţiei Accept, Irina Niţă, a spus că este al optulea marş pe care îl organizează, iar 18 ambasade sunt semnatare ale unei scrisori de susţinere în care se arată că toţi oamenii sunt la fel de valoroşi, indiferent de orientarea lor. Europarlamentarul britanic Michael Cashman a participat şi în acest an la parada gay din Capitală. El a spus că a venit împreună cu soţul şi a felicitat românii pentru organizarea acestei parade.

În Piaţa Constituţiei, Loredana, ambasadoarea campaniei “Eu sunt! Tu?” a interpretat imnul paradei. Ea a spus că este bucuroasă pentru că “putem trăi fără să ne fie teamă de ceea ce suntem”. Din Piaţa Constituţiei, participanii la paradă au plecat spre Parcul Izvor, unde organizatorii i-au anunţat că marşul s-a încheiat şi că urmează o mare petrecere într-un club. Pe tot traseul marşului, participanţii au fost însoţiţi de echipaje de jandarmi.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu