Peste 20.000 de oameni care au protestat, în București

Peste 15.000 de oameni au participat, duminică seară, la protestul din Capitală. Oamenii s-au declarat nemulțumiți faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei. Printre manifestanţi s-au aflat: fostul premier, Dacian Cioloş, şi prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

Oameni s-au strâns, duminică seara, în mai multe oraşe din ţară, şi au protestat faţă de modificările aduse justiţiei.

În Timişoara, peste 2.000 de oameni au participat la protest. Înainte de ora 20.00, s-a cântat imnul oraşului: melodia “Timişoara”,a trupei Promusica.

Începând cu ora 18:00, în Craiova, peste 300 de protestatari s-au adunat în Piața Mihai Viteazul.

În capitală, protestul împotriva modificărilor legilor justiției a început la ora 18:00. Iniţial, 200 de persoane s-au adunat, în Piaţa Victoriei. Oamenii au început să se strângă destul de repede. În jumătate de oră, traficul rutier a fost blocat, parţial, în Piaţa Victoriei. În scurt timp, nu se mai putea circula dinspre Bulevardul Kiseleff. În mai puțin de 20 de minute, numărul protestatorilor s-a dublat. Mulțimea s-a oprit câteva minute, în Piaţa Universităţii, unde a ţinut un moment de reculegere, în memoria victimelor Revoluţiei din 1989, apoi, și-a urmat traseul spre Parlament. Când au ajuns în faţa Guvernului, protestatarii au scandat lozinci precum ”DNA să vină să vă ia” și ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Oamenii au scandat împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva ministrului, Tudorel Toader.  La ora 20:45, numărul protestatarilor a crescut până la 15.000. Coloana formată de mulțime s-a întins din Piața Constituției până la Universitate. Manifestanților, li s-au alăturat fostul premier, Dacian Cioloş şi prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

Redactor: Lavinia Barbu