PESR, un nou partid

O noua formațiune politică a luat naștere la Constanța. Este vorba despre Partidul Ecologist Socialist Român, al cărui fondator este Valentin Adem. Formațiunea vrea un program de legi pe model suedez și va avea candidați doar pe lista consilierilor locali și județeni, pentru funcția de primar susținându-l pe Decebal Făgădău.

Partidul Ecologist Socialist Român este cea mai nouă formațiune politică înființată la Constanța. În mai puțin de trei săptămâni aproximativ 200 de persoane au semnat deja adeziuni. Fondatorul Valentin Adem nu vrea în partid persoane implicate în politică, ci mai degrabă o structură formată din tineri. Astfel, se pregătește o campanie electorală cel puțin inedită.

PESR se dorește un partid de stânga, dar care însă nu va avea candidat la Primărie. Fondatorul partidului dorește să îl susțină pe candidatul PSD, Decebal Făgădău, în care își pune încrederea. Atunci când vine vorba însă despre posturile de consilieri locali și județeni, planurile sunt mărețe, Adem având convingerea că partidul său va reuși să obțină măcar câteva dintre ele.

Printre programele prin care vrea să îi atragă pe constănțeni se numără redeschiderea fabricilor de tradiție din oraș, construirea unui noi spital, dar și extinderea parcurilor din oraș. Primul congres al partidului va avea loc pe data de 27 februarie la Casa de Cultură din Constanța.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea